گزارش خلاصه اقدامات شوراي ساماندهي همايشها در سطح ستاد وزارت نفت از تاريخ ابلاغ آيين نامه(94/4/15)
به منظور ساماندهی و نظام مند نمودن نحوه حمایت از همایشهای پیشنهادی از سوی سازمانها و موسسات خارج از صنعت نفت، آیین نامه ساماندهی همایشها با مشارکت کارشناسان معاونت پژوهش و فناوری و اداره کل روابط عمومی وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت که نتایج آن در قالب آیین نامه ای ویژه تحت عنوان "آیین نامه ساماندهی و نحوه حمایت از همایشهای پیشنهادی خارج از صنعت نفت" تدوین و پس از تصویب مراتب طي ابلاغيه شماره م ف/178359 مورخ 94/4/15 و به دستور مقام عالي وزارت جهت اجرا در سطح صنعت نفت منعکس گردید.
از آنجايی که برگزاری همایشهای علمی به عنوان جزیی از فرآیند مدیریت دانش در عرصه ی علم و برقراری و تقویت ارتباط میان اعضای علمی جامعه به منظور تبادل اندیشه، یادگیری، ارائه یافته ها و نظریه های جدید، نشر و اشاعه جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی و در نهایت رسیدن به خرد جمعی، امری ضروری است. همه ي ارکان تابعه صنعت نفت و چهار شرکت اصلی موظفند براساس این آیین نامه، نسبت به حمایت از همایشهای پیشنهادی خارج از صنعت نفت اقدام نمایند.
نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه در شرکتهای اصلی برعهده کارگروه و در ستاد وزارت نفت برعهده شورا میباشد. همچنین شورای ساماندهی همایشها در سطح ستاد وزارت نفت به عنوان نهاد تصمیم گیرنده وظیفه:
شورای ساماندهی همایشها در سطح ستاد وزارت نفت از زمان ابلاغ آیین نامه (94/4/15)، 30 جلسه برگزار کرده که در این جلسات حسب مورد با حضور کارشناسان سازمان متقاضی و ارکان ذیربط در وزارت نفت، موضوع پیشنهادی مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفته است. از مجموع 163 مورد پیشنهادی بالغ بر 73 مورد مشمول حمایت معنوی قرار گرفته که به لحاظ ارتباط با شرکتهای تابعه، مراتب به کارگروه ساماندهی همایشها در ارکان ذیربط ارسال شده است. 44 مورد به دلیل عدم ارسال اطلاعات تکمیلی از سوی سازمان متقاضی، از مدار بررسی خارج شده و 46 مورد در حال حاضر در مدار فرآیند اخذ اطلاعات و مستندات تکمیلی از سازمان متقاضی میباشد.
از جمله موارد مهم و حائز اهمیت در بررسی شورای ساماندهی همایشها در کنار بررسی فرمهای اطلاعاتی تکمیل شده از سوی سازمان متقاضی، دریافت مجوز برگزاری از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و فایل پوستر همایش میباشد.
شورای ساماندهی همایشها بعد از بررسی و ارسال نامه مشمول حمایت به متقاضيان، تاکید بر ارایه گزارش کاملی از دستاوردهای علمی، ارزیابی شرکت کنندگان درخصوص اهداف و کیفیت اجرایی و علمی، تعداد مدعوین و سخنرانان و میزان موفقیت همایش در ارایه راهکارهای علمی و عملی بهصورت مستند، به دبيرخانه شورا نيز دارد.